zondag 30 mei 2021

Cholesterol Haarmasker voor laag-poreus afrohaar


 

 Ik gebruik dit haarmasker van Dark & Lovely al 3 jaar, maar ik wist toen nog niet dat dit een milde proteïne behandeling was. Dit komt geweldig uit voor mijn type 3/4 laag poreus haar!

Ik heb heel veel voordelen gehad van ei- en avocadohaarmaskers, maar kan deze maskers niet al te vaak gebruiken omdat mijn haar proteïne gevoelig is. Ik had nog een ongeopende nieuwe pot van dit masker. Omdat ik weet dat cholesterol ook in eieren zit en dus ook in eihaarmaskers, was ik benieuwd wat cholesterol doet voor ons afrohaar. 

Op een Engelstalige website (Stylecraze.com) vond ik het volgende:

Ons haar bestaat uit eiwitten, vetten en lipiden. Hoewel proteïne de levensader van het haar is, spelen lipiden en vetten ook een vitale rol bij de haargroei en -versterking. Cholesterol is onderzocht om de haargroei te beïnvloeden. In feite bestaat de nu populaire cholesterolhaarbehandeling al tientallen jaren.

Cholesterolbehandeling helpt bij het herstellen en herstellen van vocht in beschadigd en uitgedroogd haar. Deze behandeling wordt al tientallen jaren door Amerikaanse en Afrikaanse gemeenschappen gebruikt om zachtheid en vocht te herstellen na herhaalde stylingprocessen.

En dit vond ik op naturallycurly.com:

Cholesterolconditioners zijn rijk aan lipiden of vetten en zijn ontworpen om je lokken te herstellen en te hydrateren. Cholesterolbehandelingen herstellen de haarschade tijdelijk door het haar te bedekken met de lipiden en een deel van die vetten en minimale proteïnen in de haarschacht over te brengen om het te versterken.

Dus zoals je ziet: cholesterolhaarmaskers kunnen langdurig gebruikt worden door mensen met laag-poreus haar.


Ik heb het mijn moeder ook aanbevolen en ze heeft er ook veel voordelen mee.
Mijn advies is: gebruikt dit regelmatig om je haar gezond te houden en om het snel te laten groeien! 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kwetsende, beledigende en racistisch commentaar die uit nijd, jaloezie en afgunst worden gemaakt, zullen per direct verwijderd worden.


Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.