donderdag 7 november 2019

Help! Waarom breekt mijn haar constant? Mijn haar groeit niet!


Dat is de vraag die ik mijzelf 28 jaar lang heb gesteld....en geloof me, heel veel zwarte vrouwen en meisjes hebben dezelfde vraag....ik ben er in November 2018 (een jaar geleden dus) achter gekomen wat de oorzaak is van haarbreuk/haaruitval:

DE PROTE├ĆNE BALANS VAN JE HAAR IS NIET IN ORDE!!! ­čś«­čśë

Joh, als velen van ons dit geweten hadden, liepen de meesten van ons niet rond met gebroken haar, pruiken of extensions! ­čśą

Ik zal hieronder vertellen waarom je prot├źine nodig hebt voor het haar.

Je haar is gemaakt van een eiwit dat keratine wordt genoemd. Dit eiwit geeft structuur aan je haar, waardoor het zijn vorm en sterkte krijgt. ... Eiwit brengt het vocht in je haar in balans om het haar gezond en sterk te houden. Als er te weinig eiwit in je haar zit, dan wordt je haar slap, zwak en breekt het af!
Als je genoeg eiwitten hebt, maar niet genoeg vocht, zal je haar droog, broos en stijf zijn wat er ook voor zorgt dat je haar dus breekt! Daarom is het belangrijk om kroeshaar regelmatig te bevochtigen.

Zorg er dus voor om je haar regelmatig een prote├»ne behandeling te geven, maar pas op: als je laag-poreus haar hebt (low porosity hair), dan moet je het niet zo vaak doen, 2x per maand zou afdoende moeten zijn. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het daar niet mee eens ben. Ik houd niet veel van "hair shedding", dus doe ik bij elke wasbeurt een prot├źine behandeling. Daarna conditioneer ik mijn haar voor een uur....ik heb geen problemen hiermee. Heb je hoog-poreus haar, dan zou je dit vaker per maand kunnen doen. Ook hier vind ik dat je altijd een prote├»ne behandeling kan doen, zolang je je haar maar verzorgt met een conditioner na de behandeling.

In de winkel zijn er proteïnebehandelingen verkrijgbaar, maar je kunt heel makkelijk zelf je proteïne haarmasker maken met mayonaise en eieren. Eieren en mayonaise zijn een goede bron van eiwitten.


In de volgende post laat ik je een DIY zien hoe je het haarmasker kan maken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kwetsende, beledigende en racistisch commentaar die uit nijd, jaloezie en afgunst worden gemaakt, zullen per direct verwijderd worden.