zondag 9 februari 2020

Zelf je Henna Glans Blokken maken (Henna Gloss Bars)


Mijn moeder en ik wilden 2 Henna Gloss bars bestellen van Henna Sooq (https://hennasooq.com/), maar dan zouden we $47,44 betalen, dat is €43,3456! Dan komen er nog btw kosten bij van 21%, omdat de spullen uit het buitenland komen. Dit wordt dus €9,03. In totaal zouden we dus €52,45 betalen! Dat is belachelijk.
Mijn moeder heeft veel haar en redelijk lang. Mijn haar wordt steeds dikker en langer.  2 Henna Bars zijn dus niet genoeg voor ons.

Gelukkig stuitte ik op de website van Maicurls.com. Op haar website heeft ze een geweldige DIY voor het maken van Henna Gloss Bars! Wij gaan dus niet meer de gloss bars van Henna Sooq kopen, maar maken wij die lekker zelf!

Het recept
De hoeveelheid ingrediënten die worden gemengd zorgen ervoor dat je 6,5 blokken (bars) kan maken.

Ingrediënten:
79 gram ongeraffineerde cacaoboter
20 gram koffie-geïnfuseerde amandelolie (je kan elke dragerolie gebruiken)
119 gram biologische Kokosolie
6 gram glycerine (optioneel - kan worden vervangen door honing of agave nectar als je dat wenst)
4 gram vitamine E olie
150 gram pure/biologische Hennapoeder
40 gram Hibiscus poeder*
60 gram Amlapoeder*

*Deze poeders kunnen worden vervangen door andere Auyverdische kruiden zoals Shikakai, Bhrami enz., afhankelijk van de resultaten die u wilt behalen. Ze zijn zuur en helpen bij de kleurstofafgifte van de henna.


  1. Smelt de cacaoboter eerst maximaal 5 minuten op het fornuis.
  2. Zet alle poeders in een glazen kom en meng goed.*
  3. Nadat de boter is gesmolten, haal het af van het fornuis, voeg de olieën bij elkaar toe en roer het mengsel heel goed.
  4. Voeg langzaam de gesmolten boter en de olie stap voor stap toe aan het poeder en roer heel goed.
  5. Giet het mengsel in vormen (ik gebruik siliconenvormen omdat de repen na het invriezen gemakkelijk eruit springen, maar je kunt ook ijsblokvormen gebruiken).
  6. Gebruik geen metalen voorwerpen bij het mengen van henna. - Dit is een voorzorgsmaatregel voor het geval u geen 100% zuivere Henna gebruikt (die u wel zou moeten gebruiken). Als je weet dat je 100% pure henna gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken.
  7. Bedek de henna met huishoudfolie om het kleurstofvrijgaveproces mogelijk te maken en bevries ze gedurende minimaal 12 uur.
  8. Wanneer de hennablokken hard en vast zijn, kun je ze afzonderlijk wikkelen in huishoudfolie en de blokjes zetten in diepvrieszakken. Als je wilt kun je de datum erop zetten wanneer de hennablokken gemaakt zijn.
  9. Blijf de henna glans blokken bewaren in de vriezer, anders beginnen ze te smelten.
Voor het gebruik van je Henna Glans Bar, kun je de volgende video bekijken die ik ooit had gepost, op Haarproducten van Henna Sooq.

Veel succes!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kwetsende, beledigende en racistisch commentaar die uit nijd, jaloezie en afgunst worden gemaakt, zullen per direct verwijderd worden.