Welkom!


Hoi allemaal!

Welkom op mijn website Alles Over Natuurlijk Haar. De reden waarom ik deze blog/website heb geopend, is om kennis over te dragen aan zwarte vrouwen hoe zij hun eigen natuurlijk haar snel kunnen laten groeien, zonder continu afhankelijk te zijn van pruiken, extensions en weaves om lang haar te kunnen hebben.

Als kind had ik schouderlang haar, maar toen ik 12 werd, begon mijn haar plotseling te breken en groeide mijn haar nauwelijks meer en bleef het kort. Ik heb toen nooit begrepen waarom dat zo was. In Oktober 2018 ben ik erachter gekomen wat de oorzaak was wat mijn haar liet breken: de proteïne balans van mijn haar was niet in orde! Wisten we toen maar, dat je je haar vaak een proteïne behandeling moest geven! Maar goed 😉.

In 1994 begon ik mijn haar te relaxen, daar heb ik erg van genoten, hoewel mijn haar niet veel groeide. Helaas begon mijn haar te breken in 1999.
Sinds 2000 ben ik gestopt met het relaxen van mijn haar. De overgang van mijn natuurlijk heeft ongeveer 1,5 tot 2 jaar geduurd. Mijn haar groeide wel, maar het groeide tot een korte lengte. Ik begreep maar niet waarom het niet langer groeide.

Ik heb dus 28 jaar lang gelopen met het idee, dat mijn haar niet kon groeien, totdat ik vorig jaar in januari 2018 een link kreeg toegestuurd van mijn moeder van een video op Youtube. Deze video is van Naptural85. In deze video spreekt zij over een masker/deep conditioner die je zelf thuis kan maken. Mijn moeder had het toen gemaakt en had toen nog een beetje over. Ik mocht de rest hebben en had het toen gebruikt.

De volgende dag schrok ik heftig van hoe mijn haar eruit zag: in geen jaren heeft mijn haar zo geglanst en is het zo zacht geweest!! Ik wist niet was mij overkwam. Ik had extensions in mijn haar, maar toch kon ik zien hoe de kwaliteit van mijn haar met 500% was verbeterd! 😃 Ik kon mijn ogen niet geloven. Toen ik begin februari 2018 mijn extensions eruit had gehaald, zag ik dat mijn haar een stukje langer was geworden. In geen jaren heb ik mijn haren zo zien groeien!
Ik heb nu zoveel DIY's (Do-It-Yourself) producten gemaakt en gebruikt en ik gebruik ze nog steeds, waardoor mijn haar zo verschrikkelijk snel groeit. Daarom ben ik een voorstander om zoveel mogelijk haarproducten gewoon lekker thuis te maken. Die werken het beste voor kroes haar.

Wetenschappelijk gezien groeit het haar gemiddeld 1 cm per maand. Maar sinds ik deze zelfgemaakte producten gebruik, groeit mijn haar 2 tot 2,5 cm in 3 weken tijd! Op sommige plekken groeit mijn haar 1,5 cm in 2 tot 3 weken tijd. Zo nu en dan, meet ik 3 cm haargroei in 4 weken tijd. Ik houd van lang haar, en heb er alles voor over om mijn haar (snel) te laten groeien, zodat het lang wordt.

Ik ben ervan overtuigd dat zelfgemaakte producten iedereens haar sneller laat groeien bij continu gebruik.
Luidheid zal je haren absoluut niet sneller laten groeien, maar eerder stagneren. Wees dus niet lui, maar ga ervoor en laat trots je mooie natuurlijke haren zien, die God ons gegeven heeft!

- April 2019